Uw zorg bij Prinsenhof
Er staat in Prinsenhof een multidisciplinair team voor u klaar. Dit team bestaat uit medewerkers die elk gespecialiseerd zijn in een vakgebied. Samen leveren zij zorg die past bij uw situatie. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met meervoudige gezondheidsproblemen,
hebben kennis van chronische aandoeningen en ouderdomsziekten en hebben ervaring in de behandeling daarvan.
Zorgleefplan
Hoe die zorg eruitziet en welke afspraken met u zijn gemaakt, vindt u terug in uw zorgdossier. Onderdeel van dit zorgdossier is het zorgleefplan. Dit plan gaat concreet in op wie wanneer welke zorg aan u levert. Het bevat gegevens over uw gezondheidssituatie, uw verzorging, uw behandeling en het doel daarvan. Als sprake is van onvrijwillige zorg in het kader van de Wet zorg en dwang, dan is dit ook terug te vinden in het zorgleefplan.
Wet zorg en dwang
De Wet zorg en dwang heeft als doel bewoners met dementie te beschermen tegen de nadelen van onvrijwillige zorg. Kijk hier voor meer informatie over de Wet zorg en dwang.
Vertegenwoordiging
Het kan zijn dat u uw belangen (bijvoorbeeld over zorgverlening of financiën) niet meer zelf kunt behartigen. Dan kan iemand anders, een vertegenwoordiger, dat voor u doen. Dit kan een wettelijke of een niet-wettelijke vertegenwoordiger zijn. Samen met de maatschappelijk werker bepaalt u welke vorm het beste bij u past. Bij hem of haar kunt u ook terecht voor andere informatie over vertegenwoordiging. Kijk hier voor meer informatie over vertegenwoordiging.
Elektronisch cliëntendossier
Dankzij het elektronisch cliëntendossier (ECD) kunnen wij in contact blijven met uw mantelzorgers. Hierin kunnen zij onderdelen inzien uit uw zorgdossier. Wilt u hier gebruik van maken? Neem contact op met het secretariaat via secretariaat.prinsenhof@zorgpartners.nl.
Leefcirkels
Om u zoveel mogelijk vrijheid én veiligheid te bieden, is in Prinsenhof zorgdomotica verwerkt. Dit is een dwaaldetectiesysteem dat werkt met slimme sensoren en leefcirkels. Iedere bewoner krijgt op basis van zijn of haar mogelijkheden een eigen leefcirkel. Dat betekent bijvoorbeeld dat een deur die voor u wel opengaat, gesloten blijft voor een bewoner voor wie dat niet veilig is. Hoe uw leefcirkel eruitziet, wordt samen met u, uw familie en het multidisciplinaire team bepaald. Dit vindt u terug in uw zorgleefplan en wordt geëvalueerd als u zes weken in Prinsenhof woont.
Belevingsvrijheid
Naast bewegingsvrijheid vindt Prinsenhof belevingsvrijheid belangrijk. Dat betekent dat we u zoveel mogelijk uw eigen ding laten doen, zonder u te storen. Dat is bij mensen met dementie van groot belang. Hiervoor zijn in elke kamer slimme sensoren geïnstalleerd. Wanneer de sensoren een verstoring detecteren, kunnen verzorgenden eerst via een scherm kijken wat er aan de hand is. Alleen als er actie nodig is, zal de verzorgende u komen helpen. De slimme sensor bevat een camera die niet kan opnemen en werkt met contact alarm.
Reanimatie
Binnen twee weken nadat u bij ons bent komen wonen, bespreekt de arts met u uw wensen ten aanzien van reanimatie. Deze wens maakt onderdeel uit van uw zorgdossier.
Apotheek
Prinsenhof werkt met een vaste apotheker. Dit gebeurt in de vorm van een baxterrol. Iedere bewoner krijgt wekelijks een baxterrol met medicatie voor de hele week. Als er wijzigingen nodig zijn in uw medicatiegebruik voert de apotheker deze verandering dezelfde dag of de eerstvolgende werkdag doorvoeren.
Huisarts
Als u naar Prinsenhof verhuist, wordt u toegewezen aan onze Specialist Ouderengeneeskunde (SO).
Tandarts
Onze vaste tandarts neemt graag uw mondzorg op zich.