Uw zorg bij De Hanepraij
Er staat in De Hanepraij een multidisciplinair team voor u klaar. Dit team bestaat uit medewerkers die elk gespecialiseerd zijn in een vakgebied. Samen leveren zij zorg die past bij uw situatie.
Zorgdossier en zorgleefplan
Hoe die zorg eruitziet en welke afspraken met u zijn gemaakt, ziet u terug in uw zorgdossier. Het zorgleefplan is een belangrijk onderdeel hiervan. Hierin staat precies beschreven wie wanneer welke zorg aan u verleent en wat het doel daarvan is. Het bevat ook informatie over uw gezondheid, verzorging, behandeling en eventuele onvrijwillige zorg volgens de Wet zorg en dwang.
Wet zorg en dwang
De Wet zorg en dwang heeft als doel bewoners met demente te beschermen tegen de
nadelen van onvrijwillige zorg. Kijk hier voor meer informatie over de Wet zorg en dwang.
Vertegenwoordiging
Het kan zijn dat u uw belangen (bijvoorbeeld over zorgverlening of
financiën) niet meer zelf kunt behartigen. Dan kan iemand anders, een vertegenwoordiger,
dat voor u doen. Dit kan een wettelijke of een niet-wettelijke vertegenwoordiger zijn. Samen met de maatschappelijk werker bepaalt u welke vorm het beste bij u past. Bij hem of haar kunt u ook terecht voor andere informatie over vertegenwoordiging. Kijk hier voor meer informatie over vertegenwoordiging.
Elektronisch cliëntendossier
Dankzij het elektronisch cliëntendossier (ECD) kunnen wij in contact blijven met
uw mantelzorgers. Hierin kunnen zij onderdelen inzien uit uw zorgdossier. Wilt u hier gebruik van maken? Neem contact op met het secretariaat via secretariaat.dehanepraij@zorgpartners.nl.
Reanimatie
Binnen twee weken nadat u bij ons bent komen wonen, bespreekt de arts met u uw wensen ten aanzien van reanimatie. Deze wens maakt onderdeel uit van uw zorgdossier.
Bewegings- en belevingsvrijheid
Zelf een kopje thee pakken of het centrum in gaan; wat voor u veilig is, is dat misschien niet voor uw medebewoner. Om u zoveel mogelijk vrijheid én veiligheid te bieden, is De Hanepraij uitgerust met zorgdomotica. Dit is een dwaaldetectiesysteem dat werkt met slimme sensoren. De Hanepraij heeft een aantal afdelingen voor psychogeriatrie (pg). Op deze gesloten afdelingen kunnen bewoners vrij rondlopen, in de huiskamers verblijven en genieten van de
binnentuin. Naast bewegingsvrijheid hecht De Hanepraij ook veel waarde aan belevingsvrijheid. Wij vinden dat bewoners zoveel mogelijk ongestoord hun eigen dingen moeten kunnen doen. Iedere bewoner is uniek. Daarom is het regelen van domotica
(huisautomatisering) voor elke bewoner anders. Samen met u, uw familie en het multidisciplinaire team kijken we bij het opnamegesprek welke inzet van de slimme sensor het beste bij u past. Afspraken hierover vindt u terug in uw zorgleefplan en worden
geëvalueerd als u zes weken in De Hanepraij woont.
Zorg in de laatste fase
In deze fase is het belangrijk dat u goede, warme zorg en comfort ontvangt. Uw familie speelt een nog grotere rol en wij betrekken hen bij beslissingen over uw zorg. Het uitgangspunt is dat u ook in de laatste levensfase in uw appartement kunt blijven wonen. Daar krijgt u alle zorg die u nodig heeft. Wij vinden het belangrijk om de zorg rondom het levenseinde goed met u af te stemmen. Daarvoor adviseren wij u om met uw naasten en met ons over uw wensen te praten. Die wensen zijn leidend in de zorg en aandacht die wij u kunnen geven.
Apotheek
De Hanepraij werkt met een vaste apotheker. Uw medicatie wordt voor u
geregeld zoals afgesproken in het zorgleefplan.
Huisarts
Verhuist u naar ons verpleeghuis, dan bent u aangewezen op onze specialist
ouderengeneeskunde.
Tandarts
Onze vaste tandarts neemt graag uw mondzorg op zich.